Ron's Org - ett alternativ!

Ron’s Org är en scientologiorganisation inom det så kallade free zone – organisationer, grupper och individer som vill syssla med scientologi som filosofi utan någon koppling till Scientologikyrkan.

Vi tar tydligt avstånd från Scientologikyrkan då vi bland annat menar den har förvrängt läran, utövar påtryckningar och tvång, och tar ut alltför skyhöga belopp. För oss har detta inget att göra med L. Ron Hubbards ursprungliga läror som de beskrivs i hans olika böcker och verk mellan 1950 och 1980.

År 1956 skrev Hubbard bl.a. följande ord:

The work was free – keep it so.

Om metoderna han utvecklade skrev han dessutom:

Inget i dianetik eller scientologi är sant för dig om du inte har observerat det själv. Och det är sant enligt dina observationer. Det är allt.

Vill du veta mer?
Läs igenom våra sidor och ta reda på mer om scientologin så som vi förstår och tillämpar den. Klicka på de olika länkarna i menyn här intill under ”Introduktion”.

Är du redan insatt i scientologin?
Om du redan är bekant med scientologi genom till exempel Scientologikyrkan letar du kanske efter en plats där du kan studera och utöva scientologi utan att hamna i trubbel bara för att du ifrågasatt vissa saker, tycker det finns motsägelser mellan det L. Ron Hubbard skriver och hur det tillämpas, eller för att du vägrat att avbryta kontakten med någon vän.

Läs vidare under ”Svar på de viktigaste frågorna om scientologi och Ron’s Org” samt under rubriken ”För de redan insatta”.

Ron’s Org i Sverige?
I Sverige finns än så länge ingen Ron’s org, men i Stockholmsområdet finns en auditör som kan auditera upp till och med tillståndet Clear (se ordlistan), ge intervjuer och hjälpa dig som behöver reda ut tidigare auditeringsproblem.

Allt eftersom är så klart visionen att få till en – eller fler! – organisationer i Sverige, där också utbildning kan erbjudas. Men då behöver vi växa till oss lite . Så hjälp gärna till genom att tipsa om den här sidan till andra som kan tänkas vara intresserade, så fler upptäcker att det finns sunda scientologialternativ!

Hur du får kontakt med oss, se under Kontakt/Länkar.

Om sidan
De texter som finns under de olika rubrikerna är i första hand översättningar från valda delar av Ron’s Org Frankfurts hemsida (se adress under Kontakt/Länkar). Introduktionstexterna är dock något bearbetade för att bland annat ge svenska exempel.Web design Lakis Agrogiannis FixOnSite  
senast uppdaterad 2012-07-31